24 Jul
Haal alles uit je arbeidsvoorwaarden

Haal alles uit je arbeidsvoorwaarden

Hoe tevredener medewerkers met hun arbeidsvoorwaarden zijn, hoe meer zij zich betrokken voelen bij hun organisatie. Dat blijkt uit de Global Workforce Study en de Towers Watson Global Benefits Attitude Survey. Haal jij alles uit je arbeidsvoorwaarden?

Werkgevers moeten hun stinkende best doen om hun medewerkers een interessant arbeidsvoorwaardenpakket voor te schotelen. Tenminste, als ze medewerkers aan zich willen binden en nieuw talent binnen willen halen. Bedrijven proberen zich te onderscheiden met hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Onder deze voorwaarden vallen bijvoorbeeld een auto van de zaak en je pensioen. Een stapje verder gaan de flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt dan een budget waaruit je je vakantiedagen of een studie kunt betalen. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij het individueel keuzebudget.

Werknemers lijken hier wel voor warm te lopen. Uit het eerder genoemde Towers Watson Global Benefit Attitude Survey blijkt dat werknemers in verschillende leeftijdscategorieën andere behoeften hebben op het gebied van beloningen. Zo hechten 50-plussers meer waarde aan een goed pensioen dan aan een goed salaris. Twintigers vinden een goed salaris veruit het belangrijkst. Met flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden kun je zelf invulling geven aan zaken die jij belangrijk vindt.

Hoe zit dat bij jou? Haal jij als medewerker wel voldoende uit je flexibele arbeidsvoorwaarden? Uit onderzoek blijkt dat 48% van de werknemers zijn arbeidsvoorwaarden globaal kent. 9% kent ze exact. Dat betekent dat een behoorlijk deel van de medewerkers niet goed op de hoogte is van zijn arbeidsvoorwaarden. Hoe kun je goede keuzes maken, als je niet goed weet waaruit je allemaal kunt kiezen? Als je onvoldoende op de hoogte bent van de keuzemogelijkheden, geeft dat ook nog eens eerder stress dan voldoening.

Heb je het gevoel dat jij niet genoeg weet over jouw secundaire voorwaarden? Via dit portaal heb je altijd direct inzicht in jouw persoonlijke arbeidsvoorwaarden!