04 Sep
Job crafting: kneden van je baan

Job crafting: kneden van je baan

Steeds meer organisaties nemen maatregelen waardoor werknemers langer kunnen doorwerken. Nu de pensioenleeftijd gestaag stijgt, moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun personeel fit for the job blijft. Ze passen bijvoorbeeld de werktijden of het takenpakket van hun medewerkers aan. 

Naast het aanpassen van werktijden en taken is het zogenaamde job crafting in opkomst. Dit is eigenlijk een mix van maatregelen die ervoor zorgt dat jouw baan zo goed mogelijk aansluit op jouw mogelijkheden en wensen. 

Het uiteindelijke doel van job crafting is niet om iedereen alleen het werk te laten doen dat hij of zij "leuk" vindt. Job crafting betekent zelf je functie vormgeven zodat het werk beter aansluit op persoonlijke behoeftes en sterke competenties. Iedereen zo veel mogelijk werkzaamheden laten uitvoeren die het best aansluiten bij de persoon, want dat ‘soort’ werk hou je echt een stuk(je) langer vol.

Eigen initiatief staat centraal bij job crafting. Dat wil zeggen dat je zelf voorstellen moet doen om je werk zó in te richten dat je er gelukkig van wordt. Als je meer zeggenschap hebt, kun je je beter identificeren met je werk. Zo wordt je meer betrokken en dat is voor werkgevers dan weer interessant. Je draagt immers zelf bij aan duurzame inzetbaarheid.

Stel je eens voor dat je opnieuw zou solliciteren op je eigen baan. Welke werkzaamheden spreken je dan aan? Op welke gebieden heb je ondersteuning nodig? En welke taken zou je liever afstoten? Hierover zou je met je collega’s in gesprek moeten gaan. Dan zal ook blijken dat de klusjes die jij vervelend vindt, graag door anderen worden opgepakt.

Ook aan de slag met Job Crafting? Lees dan eens het gratis online boek Sociale Innovatie doe je zelf van TNO. In hoofdstuk 9 vind je tips en inspiratie waarmee je jouw baan zo kunt kneden dat je weer een paar jaar vooruit kunt.