08 Jan
Op welke feestdagen krijg je verlof?

Op welke feestdagen krijg je verlof?

Je cao bepaalt of en op welke feestdagen je verlof krijgt. Dit is niet in de wet vastgelegd. In de cao is ook omschreven of je recht hebt op toeslag als je wel moet werken op zo’n feestdag.

Officiële feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag. Let op: een officiële feestdag geeft dus niet automatisch recht op een betaalde vrije dag.

Het Suikerfeest is volgens de Nederlandse wet geen officiële feestdag. In steeds meer cao’s worden ook bepalingen opgenomen voor medewerkers met een andere geloofsovertuiging en dus andere feestdagen. Wordt er in de cao niets vermeld over een regeling voor niet-christelijke feestdagen dan moet je voor het Suikerfeest of een ander religieus feest dus een vakantiedag opnemen. Je werkgever mag een vakantieaanvraag weigeren als dat de bedrijfsvoering verstoort, als je niet voldoende vakantiedagen hebt of als in de cao staat dat je in bepaalde periode vakantie moet opnemen of juist niet weg mag.

Werk je parttime dan heb je volgens de wet geen recht op extra vrije dagen of een compensatie als een feestdag juist op jouw parttime dag valt. Met andere worden: ben je niet ingeroosterd op Bevrijdingsdag en krijgen je collega’s een vrije dag, dan kan je niet op een andere dag alsnog thuis blijven.