Gezond en veilig werken

Welke risico's zijn er en wat kun je er aan doen?

Arbeidsrisico's

Hier vinden uw medewerkers meer informatie over de arbeidsrisico's die op hun van toepassing zijn. Onderstaande blokken kunnen worden aan- of uitgezet. Als uw organisatie werkt met een arbocatalogus dan kunt u deze achter de betreffende blokken plaatsen.

Gevaarlijke stoffen, harde geluiden, lichamelijke belasting of werken op hoogte. Niet alle beroepen zijn zonder gevaar. En soms zit een ongeluk in een onverwachte hoek. Laten we er niet omheen draaien, werken brengt risico’s met zich mee. Het aantal arbeidsongevallen en de kans daarop daalde licht in de afgelopen jaren. Toch konden in 2013 192.000 mensen niet werken door een ongeval op het werk.

Je werkgever moet zich houden aan de voorschriften over gezondheid en veiligheid uit de Arbowetgeving. Om dit voor elkaar te krijgen is de Arbocatalogus opgesteld. Hierin vind je technieken, normen en praktische handleidingen over veilig en gezond werken. 5 cao-partijen in de metaalbewerking en metalektro startten het project 5xbeter. Hiermee willen zij de veiligheid en gezondheid in de metaalsector verbeteren. Hieronder kun je direct doorklikken naar de arbeidsrisico's in jouw branche.