Keuzebudget

Zelf kiezen voor extra geld of vrije tijd

Uitleg keuzeformulier

Op deze pagina wordt stap voor stap uitgelegd hoe het IKB-formulier moet worden ingevuld.

Het IKB-formulier
Het digitale IKB-formulier is een overzichtelijk instrument. In een oogopslag kun je zien wat je opbouwt aan IKB en wat je hebt gebruikt of verderop in het jaar wilt gaan gebruiken. Om het in te vullen heb je je salarisstrook van januari nodig.

Het formulier bestaat uit 2 pagina’s. Zodra je het hebt ingevuld, komt het bij de salarisadministratie terecht. Jouw keuzes worden daar verwerkt en uitgevoerd.

 

Pagina 1:

  1. Op de eerste pagina vul je je naam, personeelsnummer, afdeling en leidinggevende(n) in.
  2. Onder ‘IKB-saldo’ vul je het bedrag in dat je per maand spaart. Je kunt dit terugvinden op je salarisstrook onder IKB-saldo.
  3. Onder uurloon vul je je loon per uur in. Dit bedrag is ook terug te vinden op je salarisstrook.
  4. Ga daarna verder met ‘Vul IKB-formulier in’.

 

ikb formulier 1.jpg

Pagina 2:
Op deze pagina zie je dat de opbouw van je IKB automatisch is ingevuld. Bovenaan deze pagina vul je je keuze in. Als je kiest voor ‘IKB anders besteden’ dan moet je de tabel zelf invullen. Onthoud dat je niet meer kunt besteden dan je tot dat moment hebt gespaard. In maart beschik je dus over drie maanden IKB. Je kunt wel nu al aangeven dat je over zes maanden het bedrag dat je tot dan toe hebt gespaard wilt laten uitkeren.

Wil je verlof kopen, dan moet je dit afstemmen met je leidinggevende. Onder ‘Verlof kopen’ vul je het aantal uren in dat je in de betreffende maand(en) wilt opnemen. Daarna vink je het vakje ‘Kopen van verlof is afgestemd met leidinggevende’ aan. Doe je dat niet, dan kun je je formulier niet indienen.

Wil je IKB laten uitbetalen, dan vul je het bedrag in dat je wilt ontvangen in de gewenste maand(en).

Bij ‘Restant IKB’ zie je welk bedrag overblijft aan het einde van de rit. Als je tussentijds geen wijzigingen meer aanbrengt, wordt dit bedrag in december uitgekeerd.

Sluit af door de knop ‘Indienen’ aan te klikken. Je formulier wordt nu door de salarisadministratie in behandeling genomen.

ikb formulier 2.jpg