07 Mar
Hoe blijf je fit met een zittend beroep?

Hoe blijf je fit met een zittend beroep?

Fit zijn en blijven is voor een hoop mensen van groot belang. Maar hoe krijg je dit voor elkaar wanneer je urenlang per dag achter je bureau zit te werken? Motiveer je collega’s en ga aan de slag! Lastig is het niet, het is een kwestie van aanleren.

Meters maken
Is jouw werk op fiets- of loopafstand? Schroom dan niet om de benenwagen te nemen of je tweewieler uit de schuur te halen. Op deze manier haal je het benodigde halfuur beweging met gemak. Pak je toch liever de auto? Dan is het slim om deze wat verder weg te parkeren, want elke gewandelde meter is mooi meegenomen! Het is bewezen dat een frisse neus goed is voor de mens. Loop daarom na de lunchpauze even naar buiten voor een wandeling om de middag messcherp te beginnen.

Kleine beetjes helpen
Buiten het feit dat veel water drinken heel gezond is, is het ook de oorzaak van regelmatige wandelingen naar het toilet. Gebruik hiervoor kleine glazen/kopjes, want dit zorgt voor extra wandelingen naar de keuken.  Probeer wat vaker naar collega’s te lopen in plaats van mailen. Zo kom je steeds dichter bij het o zo belangrijke half uur. De wat kleinere afstanden klinken misschien een beetje flauw, maar zijn van groot belang.

Fitnessbal
Een maf gezicht? Ja, maar o zo effectief: je bureaustoel inruilen voor een fitnessbal. Je hebt een actieve houding en het balanceren is goed voor je rug. Ook draagt het bij aan de verbranding van maar liefst 260 calorieën per dag!

Ventilatie
Frisse lucht en veel licht zorgen ervoor dat je hersens goed werken. Voorkom daarom een muf, donker en zuurstofloos kantoor. Je zult merken dat je minder last van hoofdpijn en slaperigheid krijgt door een raam open te zetten.