30 Oct
Hoe houd jij je werk leuk?

Hoe houd jij je werk leuk?

‘Met plezier naar je werk gaan is zó belangrijk’. Iedereen heeft deze uitspraak vast al meerdere malen voorbij horen komen in zijn of haar leven. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend? Niet iedereen ervaart werkplezier en dit kan ten kosten gaan van de productiviteit en motivatie . Hoe zorg jij ervoor dat je iedere dag met een glimlach op je werk verschijnt?

Verhoog je betrokkenheid
Geen idee van wat er allemaal speelt binnen de organisatie? Dan is het slim om dit te veranderen. Vraag bijvoorbeeld jouw leidinggevende om de doelstellingen van het bedrijf nog eens te formuleren. Wanneer je weet wat jouw rol hierin is, ben je klaar om ervoor te zorgen dat deze doelen worden behaald.

Daag jezelf uit
Verricht jij je werkzaamheden met twee vingers in je neus? Daag jezelf dan uit. Ten eerste: wees proactief en laat zien dat je jezelf wilt ontwikkelen. Kom met nieuwe ideeën of volg cursussen. Wat ook een snelle effectieve manier is om jezelf te blijven uitdagen, is het stellen van deadlines. Zeg tegen jezelf dat je iets voor een bepaalde tijd moet afhebben en blijf te allen tijde kwaliteit leveren.

Waarvoor doe je het?
Werken om te leven in plaats van leven om te werken. Maak wat vaker een mooie reis, ga vier keer per maand uit eten of spaar voor een mooie auto. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van doeleinden om voor te werken. Wanneer je hieraan denkt, verhoogt dit het plezier om naar je werk te gaan. Heb jij deze baan gekozen voor het riante salaris en valt de functie tegen? Kies dan voor een leuke job met een minder hoog salaris. Je zal zien dat dit het werkplezier vergroot!

Maak van collega’s je vrienden
Vrienden op je werk hebben, zorgt er niet alleen voor dat jouw productiviteit en betrokkenheid omhoog schiet. Het heeft ook een positieve invloed op hoe gelukkig jij je voelt. Het wordt leuker om naar je werk te gaan als je het goed kan vinden met je collega’s. Het organiseren van activiteiten binnen de organisatie waarvoor je werkt is dé oplossing om vrienden te maken.